Meest recent

3 dagen LHD 2017

Een traditie tussen de kerst en het nieuwjaar, 3 dagen top handbal in Limburg.
Dit jaar werden de wedstrijden in Panningen en Sittard gespeeld. Dus was moeilijk om bij alle wedstrijden aanwezig te zijn.
Dit jaar naast OCI-LIONS en Bevo deden de volgende teams mee: HC Odorheiu Secuiesc (Romenië), ABC/UMinho Braga (Portugal), Israël, BM Benidorm (Spanje), Halden Topphåndball (Noorwegen en de winnaar van de LHD 2016), HC Zarya Kaspiya Astrakhan (Wit-Rusland).
Er waren 4 wedstrijden per dag en het enige nadeel was dat tussen 2e en de 3e wedstrijd een lange tijd pauze was.
Op de eerste dag zijn we naar Panningen gegaan, waar ik foto’s van de wedstrijden van Bevo kon maken.
Er waren veel vrije stoelen, hier een daar waren de klachten dat de kaartjes te duur zijn en veel mensen moesten nog werken. Tussendoor konden we nog naar het dorp gaan en iets eten, terug komen naar de sporthal voor een wedstrijd van Bevo en daarna snel doorrijden naar Sittard, waar OCI-LIONS de laatste wedstrijd van de dag tegen Benidorm speelde. Na de wedstrijd mochten we bij 2 vrijwilligers/sponsoren van LIONS die we goed kennen slapen in Geleen.
Voor de volgende dagen hadden we al een appartement via Airbnb geboekt in 7 minuten loopafstand van de sporthal.
De volgende dagen zijn we in Sittard gebleven en daar foto’s gemaakt.
In de sporthal in Sittard waren er meer mensen in de tribune en het was heel mooi belicht en gekleed voor dit toernooi.
Dit jaar deden ook in verhouding betere teams mee, maar dan kon je meteen de niveau verschil van het handbal in Nederland en andere Europese landen zien. LIONS en Bevo hadden ook pech en belangrijke spelers waren of met het nationale team weg, of waren ze geblesseerd, daarom waren ze niet met hun 100% power.
De finale dag werd alleen maar in Sittard gespeeld. Nederlandse teams moesten strijden voor de 7,8e plek waar Bevo heeft van LIONS gewonnen, Israel heeft de 5e plaats van de Wit-Russen gewonnen, Halden won van de winnaar van 2 jaar geleden (Braga) en de finale tussen BM Benidorm – HC Odorheiu Secuiesc werd gewonnen door de Spanjaarden.
Na de wedstrijden was er ook natuurlijk de gezellige feestavond. Met het verschil dat dit jaar wat kleinere ruimte beschikbaar was in vergelijking met de grote kantine in City Resort Sittard, daarom bleven ook wat minder mensen.
Er waren weer heel veel foto’s gemaakt van al die mooie wedstrijden.
Foto’s zijn per dag geupload op deze links:

Dag 1: https://www.flickr.com/photos/fotoreza/sets/72157664105752498
Dag 2: https://www.flickr.com/photos/fotoreza/sets/72157688832866202
Dag 3: https://www.flickr.com/photos/fotoreza/sets/72157662109735367

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook Chat
Loading...